2006-05-17

Nintendo vinder konsolkrigen?

På det netop overståede E3 var der over 4 timers kø for at prøve den nye revolutionerende controller (med bevægelsessensor) til Nintendos kommende spillekonsol, Wii. XGaming afprøvede controlleren og gennemgår her hvordan den virker.

Mens Microsoft og Sony begge fylder deres nye konsoller (Xbox360 & PS3) med mediecentergejl (streaming, musik, video osv.) satser Nintendo udelukkende på spiloplevelsen med deres konsol. Prisen på Wii bliver tilsyneladende også omkring det halve af hvad konkurrenternes koster. Det sjove er at repræsentanter fra både Microsoft og Sony anbefaler at forbrugerne køber en Wii... samt deres respektive konsol naturligvis. Dvs. at de som er ude efter en billig familievenlig spillekonsol sandsynligvis køber en Wii. Hardcore gamerne som vil have 2 konsoller vil pga. prisen på Xbox360 og PS3 sikkert kun købe den ene af dem + en Wii. Dermed er der lagt op til at Nintendos Wii snupper præmien for "bedst sælgende" af de 3 konsoller.

2006-05-16

Google Notebook

Google har nu lanceret deres Notebook service, som de annoncerede på Google Press Day i sidste uge. Formålet med Notebook er at gøre det nemmere for dig at researche ting på nettet. Du installerer en Notebook browser extension og kan efterfølgende markerer noget web indhold i din browser og højreklikke for at gemme det, som en note i din Notebook. Efterfølgende kan du arrangere dine noter i forskellige notebooks og evt. publicere en notebook på nettet.

Der er screenshots af hvordan det fungerer på deres overview side. Men du skal næsten prøve det selv for rigtigt at se hvor nemt og praktisk det faktisk er!

2006-05-12

Mus og telefon i 1

Da teleselskaberne begyndt at markedsføre ADSL forbindelser var et af de store salgspunkter at du kunne surfe og snakke i telefon på samme tid. Det vil Sony åbenbart sætte en stopper for nu?! De har udviklet en optisk mus med indbygget internettelefon. TechCrunch synes det er genialt men det er jeg ikke helt enig i ;)

Robbin Williams og Spore på E3

På E3 holdt Wired et Spore event med spillets skaber Will Wright og skuespilleren Robin Williams. Fra Joystiq kan du downloade en 40 minutters video (420MB) der dækker hele begivenheden.

Her er en 10 minutters smagsprøve hvor Robin Williams bygger et væsen som kan "do coke from a mile away" og ville få Darwin til at sige: "okaaay... i'm not taking acid ever again!".


EVE Online Expansion, DX10 og VOIP


CCP har frigivet en pressemeddelelse med information om hvad der er i vente for EVE Online. Den kommende Expansion Pack, Kali, bliver implementeret som en række patches startende i 2. kvartal af 2006 og afsluttes i 2007.

The final component of Kali will be factional warfare, in which players will have the option to align themselves with an NPC faction. Also included in the Path to Kali will be the opening of new regions in the game universe, the addition of significant exploration content, next-generation player R&D that includes reverse engineering capabilities, additional ship upgrades and player professions, the introduction of combat boosters, and the addition of new warships.

Der kommer også en opgradering af den nuværende grafik engine, så den udnytter de nyeste DirectX9 features. Men derudover laver de parallelt en helt ny engine, som fra bunden baseres på DirectX10 (...that would make George Lucas cream in his pants!).

Pressemeddelelsen nævner desuden at EVE Online får implementeret integreret VOIP i samarbejde med firmaet Vivox. Desværre omtales det som værende en premium service, hvilket tyder på at man skal betale ekstra for at bruge det nye VOIP. Så mon ikke de fleste Corporations og Alliances fortsat vil benytte sig af de gratis programmer (TeamSpeak/Ventrilo).

VoodooExtreme har screenshots og link til en ny trailer hvor du bl.a. kan se de kommende STORE skibe. Se dette billede for størrelses perspektiv (Eiffeltårn nederst til venstre).

Traileren kan hentes direkte her :)
(gammel trailer her)

Picard vs Chunk

Jean-Luc Picard gør hvad han kan for at smadre Chunk fra The Goonies.... uden held!

2006-05-11

Spore site opdateret

Det officielle Spore website er blevet opdateret med information om de forskellige evolutions faser spillet indeholder. Der er også kommet en underholdende trailer fra E3 og nogle screenshots som er væsentligt mere detaljerede end demoen fra sidste års E3.

Google nyheder

Google Press Day 2006 er lige overstået og Google Blogoscoped har et fint sammendrag af dagens indhold. Google annoncerede f.eks. følgende produkter: Google Notebook, Google Co-op, Google Trends og en ny version af Google Desktop.
I den nye Desktop applikation kan man nu bruge små smarte gadgets til at vise diverse informationer. Det er dog kun nogle få af dem som jeg finder interessant/brugbare på nuværende tidspunkt men der skal nok blive udviklet et hav af forskellige gadgets ret hurtigt.

2006-05-10

Nyt kamera?

Hvis du skal købe et nyt kamera og er i tvivl om du skal vælge et DSLR (Digital Single Lense Reflex) eller et lille kompakt kamera, så er der hjælp at hente hos Digital Photography School. De har en artikel hvor de 2 typers styrker og svagheder beskrives.

2006-05-04

Om faren ved stripklubber

Underholdende historie om Kevin "Silent Bob" Smith og hans vens ture på stripklub. De kategoriserede de forskellige andre besøgende efter hvordan de opførte sig og fandt først senere ud af hvilken kategori de selv tilhørte.

Firefox 1.5.0.3

Der er kommet en opdatering til Firefox, som lukker nogle sikkerhedshuller. Min egen Firefox er desværre crashet flere gange (både hjemme og på arbejde) siden opdateringen. Enten er v1.5.0.3 ikke helt stabil eller også er synderen en af de extensions jeg bruger. Det er selvfølgelig en glimrende lejlighed til at give IE7 en prøvetur, men den er stadig i beta og giver sikkert bare andre problemer :P

- Update
Det er tilsyneladende ikke kun mig der har problemer efter opdateringen.

2006-05-03

RSS feed fra sites uden

LifeHacker skriver i dag om Ponyfish RSS Feed Builder. Den officielle beskrivelse:
Ponyfish is a FREE web-based tool that allows you to create your own RSS feeds from almost any web page.
Du kan lynhurtigt lave dit eget feed fra et website, som ikke tilbyder RSS, ved at følge en nem lille wizard hos Ponyfish. Et ganske handy værktøj.

2006-05-02

Azureus plugins

Zeropaid.com har en kort gennemgang af diverse plugins til BitTorrent klienten Azureus. Jeg har aldrig selv brugt Azureus plugins men nogle af dem ser da interessante ud.